r360 - en helhetslösning för 

destinationer & resorts

OM R360

r360 är produkten som säljs och utvecklas av företaget Effectsoft Resort Systems (ERS). ERS är ett dotterbolag till Effectsoft Group tillsammans med Effectsoft Halmstad och Effectsoft Göteborg. Huvudkontoret är i Halmstad där även all utveckling sker tillsammans med systemutvecklarna på Effectsoft Halmstad. Supportpersonal finns i Halmstad samt i Sundsvall. 

HISTORIK - FRÅN DÅ TILL NU

1995 började vi skapa koden som senare skulle bli Skistars anläggningssystem, först ut med bokning online i realtid. 1997 körde vi igång systemet r2 hos Skistar och kort därefter vårt nuvarande system r360 hos SJS-hotellen (Svenska Järnvägsmännens Semesterhemsförening). 

Bakom projektet står Johan Falkenberg, nuvarande supportkoordinator i Effectsoft Resort Systems samt Per Hübinette. 


Tillsammans med Jonas Inghammar började r360 sin utveckling i rask takt 1998. Under årens lopp har antalet anställda och kunder varierat, men när vi tittar tillbaka i backspegeln kan vi konstatera av vi så här, drygt 20 år senare, har 20 alpina anläggningar i Sverige och Norge där de flesta använder sig av systemets samtliga moduler. 


Systemet utvecklas fortfarande i en god takt efter kundernas önskemål. 

Nyligen har vi lagt till möjligheten att använda Klarna som betalsätt inhouse och checkout online, kopplat r360 till Siteminder, lagt över statistiken i Microsoft Power BI, ett verktyg för att samla och visualisera data,  samt tagit fram ett särskilt lås, SKIDOOR, för våra anläggningar. Gästen får ett sms när stugan är färdig och kan åka direkt från hemmet till stugan utan att köa vid incheckningsdisken. Alla i sällskapet får tillgång till stugan via skipasset som används som nyckel under vistelsen. Självklart kan man även använda en kod som nyckel för de som inte åker "skidoor". 

framtid

Vi ser stor potential i r360 och r360online och kommer att fortsätta utveckla systemet tillsammans med våra kunder. Kunderna är våra experter som hjälper oss att driva utvecklingen i rätt riktning. 

Vår målsättning: att vara nordens ledande affärssystem inom den alpina branschen. 

Våra kunder ska ha tid att prioritera sina gäster. 

Flest moduler i ett system - all ekonomi och statistik samlat på ett ställe!